Home Informatie AirSain Industrie Informatie HVLS grote plafondventilatoren
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be

HVLS grote plafondventilatoren

High Volume Low Speed plafondventilatoren

HVLS ventilatoren -High Volume Low Speed- zijn grote plafondventilatoren voor grote / hoge ruimtes zoals bedrijfshallen, magazijnen, sportzalen, winkels, stations, vertrekhallen, hangars, stallen, dierverblijven en soortgelijke ruimtes. Door stilstaande lucht kunnen in dergelijke grote binnenruimtes de klimatologische omstandigheden verre van ideaal zijn. In de zomer kan het er benauwd zijn, en in de winter te koud omdat de warmte er niet gelijkmatig verdeeld is. In dergelijke ruimtes kunnen de kosten voor energieverbruik bovendien heel hoog oplopen.

Door de lucht voortdurend op rustige wijze in beweging te houden, wordt verwarmde, gekoelde, bevochtigde of gedroogde lucht gelijkmatig in de ruimte verdeeld. HVLS plafondventilatoren verbeteren hierdoor het comfort, verhogen efficiëntie en productiviteit en laten daarnaast een royale daling in energieverbruik zien.

Verantwoorde, slimme investering

Industriële HVLS ventilatoren van Magnovent hebben een geluidsarme werking en zijn in diverse modellen verkrijgbaar tot een diameter van maar liefst 7.32 meter. De grote plafondventilatoren hebben een bijzonder laag energieverbruik en een hoge luchtverplaatsing. De verbruikskosten per ventilator variëren van 0,25 euro per dag voor de kleinste, tot 1,50 euro per dag voor de grootste HVLS ventilator! Tijdens onafhankelijke testen is aangetoond dat de Magnovent plafondventilatoren tot wel 30% op energieverbruik voor koeling kunnen besparen en tot wel 45% op verwarming. Het mag duidelijk zijn dat dit rendement spectaculair is. Daarbij opgeteld dat het comfort bij gebruik van één of meerdere ventilatoren sterk verbetert, maakt dat HVLS ventilatoren een verantwoorde, slimme investering vormen.

Grote propeller ventilatoren

Magnovent HVLS plafondventilatoren zijn breed inzetbaar dankzij het royale aanbod van uiteenlopende modellen. De grote propeller ventilatoren zijn in diverse afmetingen verkrijgbaar, zelfs geschikt tot een plafondhoogte van omstreeks 40 meter. De veelzijdige HVLS ventilatoren verbeteren airconditioning zoals koeling, verwarming, bevochtiging en ontvochtiging in industriële bedrijven, winkelcentra, automotive, luchtvaart, agrarische bedrijven, openbare gebouwen, kantoren en de kleinste modellen zelfs ook in royale woon- en verblijfsruimtes.

Door de lage snelheid van een HVLS ventilator veroorzaakt deze geen trek of tocht. In de zomer wordt de gevoelstemperatuur met 2 - 6 °C verlaagd. In de winter wordt opgestegen, verwarmde lucht opnieuw naar de vloer getransporteerd zodat de warmte optimaal benut wordt.

Populaire industrie ventilatoren en stalventilatoren

HVLS ventilatoren zijn populaire industrie ventilatoren en stalventilatoren. Naast energiebesparende maatregel en comfort verhogende factor, voorkomen ze hittestress bij dieren waardoor dierenwelzijn, productiviteit en efficiency stijgen. Magnovent HVLS plafondventilatoren zijn in serie tot 30 stuks aan te sluiten. Via één digitale bediening regelt u de ventilatie tegelijk in het hele gebouw!

AirSain Industrie

AirSain Industrie is uw specialist op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be