Home Informatie AirSain Industrie Informatie Luchtontvochtigers voor industrie
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be

Luchtontvochtigers voor industrie

Industriële luchtontvochtigers van Fral en Klimaluft zijn krachtige en duurzame ontvochtigers. De hoogwaardige luchtontvochtigers zijn geconstrueerd van robuuste materialen, bezitten een hoge ontvochtigingscapaciteit en zijn verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Door verschillende units slim te combineren kan in elke ruimte probleemloos het gewenste droogresultaat verkregen worden, vaak blijkt de werking van één enkele droger voldoende. Afhankelijk van de toepassing kiest u die uitvoering die het meest toegespitst is voor de processen en omstandigheden in uw panden. Belangrijke zaken om rekening mee te houden zijn temperatuur, luchtvochtigheid, vochtafgifte van processen en materialen etc.

De industriële luchtontvochtigers zijn verkrijgbaar met droogcapaciteiten vanaf 100 tot bijna 3000 liter vochtafvoer per dag. De luchtontvochtigers zijn speciaal ontworpen voor het zware werk, intensief vocht verwijderen in een veeleisende omgeving.

Industrieel drogen Voorbeelden

De Fral en Klimaluft luchtontvochtigers worden doorgaans toegepast in diverse opslagruimten en productieruimten, en dat in verschillende soorten industrieën. Door de luchtvochtigheid onder controle te houden verlopen verscheidene productieprocessen beter en blijven de omstandigheden tijdens opslag ideaal. De kwaliteit van producten, halffabricaten en materialen blijft behouden. Industriële luchtontvochtigers van Fral en Klimaluft verzorgen luchtdroging in onder andere papier- en kartonindustrie, automotive, levensmiddelenindustrie en grafische industrie. Halffabricaten en eindproducten van papier en karton behouden kleur en stevigheid. De kwaliteit blijft optimaal behouden en productieprocessen verlopen vlot bij een geconditioneerde luchtvochtigheid.

Corrosie en aantasting voorkomen door lucht te ontvochtigen

Tijdens diverse productieprocessen verwijderen de industriële luchtontvochtigers van Fral en Klimaluft een grote hoeveelheid vocht dat vrijkomt bij diverse bewerkingen. Een geconditioneerde opslag van producten en verpakkingsmaterialen is van groot belang in de industrie (voeding, drukwerk, kartonnage, metaal, textiel). Een industrie ontvochtiger voorkomt condens, schimmel, rotting, corrosie en andere aantastingen door een te hoge luchtvochtigheid. Met name corrosie van metalen en aantasting van houten en papieren materialen wordt voorkomen door de omgevingslucht effectief te ontvochtigen.

Industriële luchtontvochtigers voor koelen en vriezen

Voor luchtontvochtiging bij lage temperaturen zoals in een vrieshuis of koelcel zijn Fral industriële luchtontvochtigers van het type FD optioneel leverbaar met een Heet Gas Module en/of Ontdooi-functie. Luchtontvochtiging bij lage temperaturen stelt namelijk extra eisen aan een ontvochtiger. Fral luchtontvochtigers zijn uiterst geschikt voor het verlagen van de relatieve vochtigheid in een vriescel, koelcel of klimaatkamer. Aanvriezing van condens en energieverliezen behoren tot het verleden met dit type industriële droger.

Toepassingen van industriële luchtontvochtigers

Andere toepassingen van onze krachtige luchtdroger units zijn: lucht drogen in werkplaatsen, kantoren, keukens, laboratoria, bibliotheken, musea, schakelstations, schepen en diverse opslagplaatsen en magazijnen in bijvoorbeeld metaal, automotive, drukwerk, verf- en spuitwerk, papier en karton productie. Met een industrieel droger waarborgt u optimale procescondities en kwaliteit van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Bovendien wordt aan materiaaleisen voldaan als het overschot aan vocht uit de ruimte wordt verwijderd.

Meer informatie over onze luchtdroger units voor de industrie

Op zoek naar luchtontvochtigers voor een industriële / professionele toepassing? Onze Fral en Klimaluft industriële luchtontvochtigers zijn dagelijks in staat een grote hoeveelheid vocht uit de ruimte te verwijderen. Ontvochtiging tot bijna 3.000 liter per dag met één ontvochtiger behoort tot de mogelijkheden. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden van onze luchtontvochtigers! Voorkom aantasting van gebouwen, machines en materialen, en behoud de kwaliteit van grondstoffen en producten.

AirSain Industrie

AirSain Industrie is uw specialist op het gebied van binnenluchtkwaliteit.
“Zeer correct advies gekregen. Dank!”
Piet
“Telefonisch zeer goed advies gekregen. Dank!”
Peter
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
011-515389 info@airsain.be